top of page

SPUITKURK: WATERDICHT, ESTHETISCH EN ISOLEREND!

Wat is spuitkurk?

divider

Technisch bekeken is spuitkurk een mengeling van natuurlijke kurkkorrels, verschillende acrylaatharsen op waterbasis, mineralen, plantaardige oliën en pigmentstoffen. Praktisch gezien kan spuitkurk op vrijwel elk oppervlak worden aangebracht en dit zowel binnen als buiten. Denk daarbij onder meer aan metaal, hout, steen, vloeren, gevels en zelfs daken. En wees er u van bewust dat deze opsomming nog lang niet alle mogelijkheden dekt.

De voordelen van spuitkurk

divider

Door zijn samenstelling is spuitkurk een volledig ecologisch samengesteld product. Het is bijgevolg dus ook biologisch afbreekbaar, een niet te miskennen milieuvoordeel tegenover meer traditionele methodes. 

Spuitkurk heeft ook betere akoestische eigenschappen dan het klassieke pleister- en schilderwerk. Dit is een onmiskenbaar voordeel, omdat zowel storende geluiden van de ene ruimte naar de andere ruimte als binnensluipend straatgeluid worden gereduceerd. 

Spuitkurk is ook makkelijker aan te brengen dan crepi en is bovendien elastischer. Dit verkleint de kans op scheuren in de toekomst. De pigmenten die in de samenstelling worden verwerkt kunnen daarenboven vrij worden gekozen in functie van de door u gewenste kleur. Zo vervangt u spuitkurk in één moeite door verf, waarbij kleine bijgewerkte scheurtjes of oneffenheden subliem worden gecamoufleerd.

spuitkurk
Anchor 1

Spuitkurk beschermt uw woning

divider

Spuitkurk is niet enkel isolerend, maar stoot ook water af. Het is met andere woorden de perfecte wandbehandeling voor alle natte ruimtes in huis. Bovendien is spuitkurk ook nog een keer brandwerend, wat een niet te versmaden voordeel biedt bij alle toepassingen binnenhuis.

Vriendelijk voor budget en milieu

divider

Zin in een budgetvriendelijke en toch uiterst isolerende laag? Wenst u een volledig ecologische, vernieuwde en brandveilige wand, kamer, vloer of schitterende gevel in de kleur van uw keuze? Laat u dan adviseren en bijstaan door de specialist in dit vakgebied.

Realisaties

68726055_459739838209172_883310793942315
envelop

NEEM VANDAAG NOG CONTACT OP MET COWA-PROJECTS UIT GERAARDSBERGEN!

bottom of page